روش های نگهداری مربا و مارمالاد
ظرف شیشه ای بهترین ظرف برای نگهداری مربا است ، نگهداری مربا در ظرف پلاستیکی باعث تغییر مزه مربا می شود ؛ مربا را میتوانید در فریزر هم نگهداری کنید اما یخچال برای نگهداری مربا مناسب تر است.
برای جلوگیری از کپک زدن مربا باید غلظت مناسب داشته باشد ، چند قطره از شیره مربا را درون لیوان آب سرد بریزید اگر شیره به ته لیوان رفت و در آب پخش نشد یعنی غلظت مربا مناسب است.
برای نگهداری مربا از ظروفی که در آن ها خوب بسته شود استفاده کنید ، برای اطمینان از بسته بودن در ظرف مربا میتوانید از تکه ای آلومینیوم ( فویل ) استفاده کنید.
از کاغذ روغنی هم میتوانید به جای آلومینیوم استفاده کنید ، فویل یا کاغذ روغنی از زنگ زدن در ظرف مربا جلوگیری خواهد کرد.
برای جلوگیری از کپک زدن مربا دقت کنید بالای مواد مربای درون شیشه حتما شیره داشته باشد ؛ برای جلوگیری از شکرک زدن مربا در انتهای پخت مقداری آبلیمو به مربا اضافه کنید.
اگر مربا کپک زد مقداری از روی مربا را با قاشق بردارید و مربای باقی مانده را مجدد بپزید تا غلظت مربا بیشر شود ، برای هم زدن مربا از قاشق چوبی یا تفلون استفاده کنید.
اگر میخواهید مربا را برای مدت طولانی و در دمای اتاق نگهداری کنید باید شیشه های مربا را از قبل استریل کنید ، شیشه ها را 15 دقیقه در فر با دمای 200 درجه سانتیگراد قرار دهید.
در شیشه ها را هم به مدت 10 دقیقه در آب جوش بگذارید ، پس از اضافه کردن مربا و بستن درها ، شیشه های حاوی مربا را 10 دقیقه در آب بجوشانید ( آب باید تا روی شیشه ها را بگیرد ) ، با این روش مربا استریل شده و در دمای اتاق قابل نگهداری است.